Військова освіта входить у навчальний процес

Варто зазначити, що зміни у підході до військового вишколу очікують також й українські школи . Вже у цьому навчальному році програма з начальної військової підготовки була суттєво розширена та змінена. Замість нудних лекцій або взагалі перетворення цього предмету на «факультатив», дітям проводять практичні заняття з першої допомоги, стройового вишколу та роблять відкриті заняття на полігонах. 
Систему обіцяють налагодити за рік і ввести декілька нових принципів:

  • Підготовка дівчат не буде обмежуватись лише медичною справою. Однак, гендерне питання не вирішене: спільної програми навчання немає, перехід можливий лише за окремою заявою до керівництва школи. 
  • У дисципліну додадуть аерофотографію, топографію та керування дронами. Проєкт ще на стадії пілоту, хоча у деяких регіонах проводяться окремі експерименти. 
  • Підручники та інвентар оновлюють, а викладати військову справу будуть ті, хто безпосередньо з нею знайомий: ветерани війни, кадрові офіцери чи випускники військових ВНЗ.Варто також зазначити, що Міноборони та Міносвіти вирішили передивитись також і правила відтермінування повісток — наразі в Раді розглядається проєкт зі скасування відстрочок для студентів, які вирішили отримати другу або третю вищу освіту. 

Залишити відповідь