Спеціальна сесія ЄВІ : напередодні тестування

12 вересня в Україні розпочнеться спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту для майбутніх  магістрантів та аспірантів , яка триватиме протягом трьох днів.

Для участі в спецсесії ЄВІ, яка проводиться за кошти вступників, приймальними комісіями зареєстровано 10,5 тисяч осіб.

Відомості про дату, місце та час містяться в запрошенні-перепустці, яку кожен учасник іспиту отримав у своєму персональному е-кабінеті.

Учасники ЄВІ мають самостійно сформувати та, бажано, роздрукувати запрошення-перепустку з е-кабінету.

Доступ до е-кабінету учасника здійснюється за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, зазначеним у ньому.

Допуск до екзаменаційного пункту буде здійснюватись за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, оригіналу екзаменаційного листа та запрошення-перепустки.

Учасники єдиного вступного іспиту мають пам’ятати, що у разі запізнення або відсутності екзаменаційного листка чи документа, що посвідчує особу, при вході до пункту тестування, – вони не будуть допущені до участі в ЄВІ.

При цьому послуга буде вважатися наданою, а сплачені кошти не повертатимуть.

Учасник ЄВІ може взяти з собою прозору пляшку з водою та ручку будь-якого кольору для роботи з чернеткою. Чисті аркуші паперу в якості чернетки будуть надані учаснику на його робочому місці.

Особливості іспиту

Єдиний вступний іспит складається з двох блоків: тест з іноземної (англійської, німецької, французької, іспанської) мови та тест загальної навчальної компетентності.

Блок тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) охоплює 33 завдання, за виконання яких можна буде отримати максимум 33 тестових бали. На виконання блоку відведено орієнтовно 75 хвилин.

Блок з іноземної мови складається з двох частин: читання і використання мови – і охоплює 30 завдань, за виконання цих завдань можна буде отримати максимум 30 тестових балів. На виконання блоку відведено орієнтовно 45 хвилин.

Отримані учасником тестові бали за обидва блоки для участі у вступній кампанії будуть  переведені в бали за шкалою 100- 200 балів.

Для того щоб отримати право брати участь у конкурсному відборі, майбутні магістранти мають подолати пороговий бал за кожен блок, що у 2024 році становить 5 тестових балів. Це означає, що учасник ЄВІ має надати як мінімум 5 правильних відповідей на тестові завдання кожного блоку.

Водночас для майбутніх вступників в аспірантуру пороговий бал за блок ТЗНК є значно вищим: він становить 21 тестовий бал, або понад 160 балів за рейтинговою шкалою 100-200 балів. Пороговий бал з іноземної мови становить, як і для магістрантів, 5 тестових, або 100 рейтингових балів.

Результат іспиту в тестових балах учасник ЄВІ дізнається одразу після завершення виконання всіх завдань єдиного вступного іспиту.

Офіційну інформацію про результати спеціальної сесії в рейтингових балах буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування 24 вересня.

Тренування перед іспитом

Для самостійного тренування перед іспитом доречно використовувати сайт ЗНО – ОНЛАЙН , де зібрані  усі матеріали вступних випробувань у магістратуру, які використовувались під час проведення основних і додаткових сесій у минулі роки.

Також ви можете спробувати виконати  завдання з іноземних мов та демонстраційні версії ТЗНК 2023 та 2024 роки ,які за структурою є абсолютно подібними до вступних випробувань.

Окрім того, вступникам варто ознайомитись з порадами фахівців Українського центру оцінювання якості освіти щодо того, як виконувати завдання блоку ТЗНК.

Освіта.ua бажає впевненості та успішних результатів усім учасникам спецсесії єдиного вступного іспиту!

Залишити відповідь