12.06.2024 р. Розроблені нові орієнтовні вимоги для оцінювання школярів (26.04.2013 р)


В Міністерстві освіти повідомили , що робочими групами по розробці орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальногї середньої освіти розроблені проєкти відповідних вимог оцінювання для початкової і основної школи. Целлю розробки документів є дотримання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів в системі загальної середньої освіти ,відповідно з Державними стандартами початкової , базової і повної загальної середньої освіти ,затвердженими урядом в 2011 році.

25/04/2013 Міносвіти вивчить готовність шкіл до нових стандартів.
З ціллю вивчення готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження нового Державного стандарту початкової , базової і повної загальної освіти в 2-х і 5-х класах, в червні цього року буде проведена Всеукраїнська акція ” Нові стандарти – нова школа”. Акція буде проводитися у формі відвідування директорами шкіл одного району загальноосвітніх навчальних закладів другого району.

24/04/2013 Українські ВУЗи повинні співпрацювати зі світовими університетами.
В Міністерстві освіти і науки України підкреслюють на необхідності зосередження зусиль в конкурентноспроможності ВУЗів на міжнародному рівні. Потрібно працювати з ведучими університетами світу з ціллю розширення співробітництва в різних аспектах, активізуючи проведення міжнародних зустрічей з іноземними партнерами.

23/04/2013 Половина українців має в своїх планах відправити своїх дітей на навчання за кордон.
Люди розчаровані у вітчизняній освіті. Майже половина українських батьків відправила б своїх дітей навчатися за кордон, якби мали таку можливість. Іще 22% опитаних воліли б віддати дитину в столичний ВУЗ, а кожен п”ятий українець готовий навчатися у хорошому університеті обласного центру, щоб дитина отримувала освіту недалеко від батьківського дому.

22/04/2013 Топ-10 українських шкіл по версії журналу “Фокус”.
Журнал “Фокус” опублікував рейтинг 50 кращих шкіл України. Перше місце в рейтингу зайняв Києво – Печерський ліцей №171 “Лідер”. В столичному ліцеї – найбільша кількість випускників , які набрали на незалежному тестуванні високі бали, а 14 учнів показали максимальний результат. Другу стрічку рейтингу зайняв – Львівський фізико – математичний ліцей. На третьому місці – Київський ліцей “Інтелект”.

19/04/2013 Підведені підсумки Міжнародного літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка.
Міністерством освіти і науки визначені переможці III Міжнародного літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка. Як відомо, Міжнародний літературний конкурс учнівської і студентської молоді проводиться з ціллю вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка і виховання у молодого покоління поваги до мови і традиціям українського народу.

18/04/2013 Скорочення загрожує 48 тисячам викладачів вищої школи.
Профспілка не поділяє висновки Комітету економічних реформ про те , що індикаторами економічних реформ у вищій освіті . збільшення показника кількості студентів на одного викладача до 18 осіб. Враховуючи. що за даними статистики чисельність науково – педагогічних працівників на початок поточного навчального року складала близько 119,4 тис. осіб , введення такого “індикатора успіху ” призведе до скорочення майже 48 тисяч науково-педагогічних працівників і, в свою чергу, до суттєвого погіршення умов тих, хто залишиться працювати.

17/04/2013 Держава хоче стимулювати комерціалізацію досліджень у ВУЗах.
В Міносвіти відбулося засідання робочої групи з питань практичного використання результатів наукових досліджень і отримання доходів від їх комерціалізації. Під час засідання обговорювались питання законодавчого врегулювання, які стосуються отримання доходу ВУЗами від комерціалізації результатів досліджень , патентування наукових розробок, реалізації права на інтелектуальну власність.

Залишити відповідь