Хороший репетитор. Хто він?

Як відомо , матеріал засвоюється швидше і ефективніше , якщо він вивчається індивідуально і повторюється декілька разів. Саме тому слово “репетитор” в перекладі з латині означає ” той , хто повторює”. Саме тому репетитор – це викладач , який дає уроки – онлайн з різних інтернетплатформ , в більшості випадків у індивідуальному порядку. Репетитори бувають різні – від студентів до професорів наук. Відповідно від їх рівня знань коливається і ціна за надання послуг.

Батьки , вибираючи репетитора , орієнтуються на рівень знань дитини. Якщо дитина пропустила багато занять і “відстає”, чи не розуміє пройдений матеріал – батьки хочуть бачити репетитора , який буде допомагати з домашнім завданням. Якщо дитина знає предмет добре, але шкільна вчителька дає їй мало , а хотілось би більше , то завданням репетитора є підвищення рівня її шкільних знань. Часто батьки користуються послугами репетиторів , щоб підготувати дитину до НМТ.

Безумовно, щоб вибрати репетитора, спочатку потрібно сформулювати ціль – для чого потрібен репетитор. Якщо потрібно вивчити предмет глибоко – кращими репетиторами будуть викладачі університетів і спеціалісти з академічною освітою. Якщо ж необхідно підтягнути шкільні знання дитини або ж вивчити “ази” – сміливо можна вибрати в якості викладача вчителя або студента. Їм ближчий цей рівень , ну і по вартості їх послуги обійдуться дешевше.

То яких репетиторів хочуть бачити батьки для своєї дитини і що вони хочуть отримати в обмін проведених занять?

В основному, в репетиторах для дітей початкових класів , батьки хочуть бачити людину, яка зможе зацікавити дитину до занять шляхом ігр , різних розмов; в репетиторах для дітей середніх і старших класів – людину , яка зможе донести важливість предмета і змусити дитину мислити. І у всіх , без виключення , батьки хочуть бачити : вміння найти підхід до дитини , розуміння , лояльність , якісне викладання , вміння наводити оригінальні приклади, які запам”ятовуються. Обраний репетитор повинен не сварити за зроблені помилки , а вчити на них. А взамін батьки хочуть отримати гарні знання дитини.

Чого ж очікують від занять з репетитором самі діти ?

Інформація краще сприймається , якщо вона подана в доступному вигляді, а тому дитина чекає , щоб інформація пояснювалась краще , ніж в школі і на вищому рівні, але при цьому цікаво подана.

Найважливіша якість , якою повинен володіти хороший репетитор – вміння встановити контакт з учнем. Дуже важливо, щоб дитина мала бажання займатися з репетитором в системі. Адже розуміння – це передумова взаємовигідної і якісної співпраці.

Залишити відповідь