Уряд виділив 5 млрд на укриття в прифронтових школах

Уряд затвердив дотацію у розмірі 5 млрд гривень на облаштування укриттів у школах та закладах професійно-технічної освіти.

Кошти розподілено між 77 закладами освіти у 8 прифронтових та прикордонних з росією областях.

Планується облаштувати 24 укриття у закладах професійно-технічної освіти та 53 укриття у школах.

Під час вибору закладів освіти для участі в програмі враховувалося, до якої зони ризику належить громада, наявність понад 200 учнів у закладі (виняток — громади, у яких в жодному закладі немає укриття) та можливість підвезення дітей з інших шкіл, а також можливість організації позмінного навчання.

Особливу увагу надано тим закладам, де навчання проводиться суто дистанційно через відсутність укриттів.

Умовою потрапляння до переліку закладів освіти, де облаштують укриття, була наявність проєктно-кошторисної документації та заявки на цифровій платформі DREAM.

Такий підхід, а також співпраця з областями дали змогу ретельно визначити пріоритетність кожного об’єкта.

У Міністерстві освітиі науки очікують, що, забезпечуючи ефективне використання виділених коштів і покращення безпекової інфраструктури освітніх закладів, вдасться повернути якомога більше дітей до очного навчання.

Виділення додаткових 5 мільярдів грн на укриття в прифронтових регіонах є частиною реалізації інфраструктурного компонента комплексної політики “Школа офлайн”.

Також уряд виділив додаткові 216 мільйонів гривень на закупівлю автобусів для підвезення дітей до шкіл, обладнаних укриттями.

Залишити відповідь