Світ тварин: завдання для молодших школярів

Проєкт “Розвиток дитини “пропонує батькам, учителям та вихователям оригінальні практичні завдання, присвячені фауні України і світу.

Робота над цими завданнями допоможе дитині усвідомити різноманітність тваринного світу та формувати екологічну культуру.

Виконуючи завдання, діти будуть вчитись логічно обґрунтовувати свій вибір, виявляти взаємозв’язки в природному середовищі, розуміти важливість збереження природи для сталого розвитку.

Також робота над завданнями сприятиме розширенню загальної ерудиції, розвитку дрібної моторики, зв’язного усного і письмового мовлення, засвоєнню правопису слів та збагаченню словникового запасу.

Завдання стануть у пригоді батькам та педагогам для занять удома, у закладах дошкільної і корекційної освіти, для занять з учнями початкових класів.

Серед завдань представлені розмальовки, лабіринти, головоломки, кросворди різного рівня складності, тексти для читання, математичні задачі, вивчення тварин англійською мовою тощо.

У процесі виконання деяких завдань діти розвиватимуть уяву й мислення, емоційний інтелект та емпатію, учитимуться дбайливо ставитися до тварин.

«Свійські тварини». У розділі зібрані завдання, які сприятимуть закріпленню знань про домашніх тварин, їх зовнішній вигляд, особливості поведінки, харчування, звуковідтворення, користі для людини тощо

«Дикі тварини». У розділі зібрані завдання, які допоможуть дитині дізнатися більше про світ диких тварин, їх особливості та значення для живої природи, водночас поліпшуючи логічне мислення та уміння порівнювати.

«Птахи». У розділі пропонуються завдання, які ознайомлять дітей із різноманітністю птахів, розвиватимуть навички категоризації та класифікації понять, читацьку компетентність, потренують уважність і пам’ять.

«Комахи». На сторінці зібрані завдання, які сприятимуть формуванню природничої компетентності, умінню розпізнавати зміни в живій природі, спостерігати за комахами, розпізнавати їх за деякими ознаками встановлювати зв’язки у живій природі.

«Мешканці морів і океанів». Розділ містить завдання, які дозволять ознайомити дітей з назвами мешканців океанів. Виконання завдань сприятиме формуванню мовної та природничої компетентності дитини, розвиватиме загальну ерудицію та кругозір.

Залишити відповідь