“Перша українська школа” від фундації “Незламна Україна” вже в Києві

2022 рік, шостий тиждень повномасштабного вторгнення. У Польщі починає свою діяльність благодійна фундація «Незламна Україна» з важливою місією: допомогти українським дітям відчути себе захищено в нових реаліях, отримати нові опори та забезпечити якісне безперервне офлайн навчання за українською програмою дітям, які вимушено покинули Батьківщину.

Крок за кроком команда Незламних на чолі з ідеологинею проєкту – українкою Вікторією Гнап, створили сучасні навчальні заклади під освітньою ліцензією Міністерства освіти та науки України у 3-х містах: Варшава, Вроцлав, Краків.

Також відкрили школи у Гданську, Познані, Щецині, Білостоці, Лодзі, Катовіце, Бидгощі, Жешуві та Любліні, щоб переміщені учні з України могли подолати стрес, надолужити знання у комфортному середовищі та адаптуватися до життя в Польщі.

Загалом понад 4000 українських дітей мали змогу навчатися в комфортних умовах та продовжувати підтримувати зв’язок з Україною через навчання в українській школі.

У 2024 році «Перша українська школа» отримала важливу відзнаку, увійшовши в ТОП-10 шкіл світу за версією World’s Best School Prizes 2024 у номінації «Подолання нещасть» (Overcoming Adversity). Премія надається за внесок у розвиток нового покоління учнів і в прогрес суспільства.

«За 3 роки існування школи в Польщі ми відкрили три повноцінні загальноосвітні школи та дошкільну підготовку при них, створили центри підготовки до НМТ у 12 містах, які згодом трансформувалися у вечірні школи для покращення знань підлітків за сприяння міжнародної гуманітарної організації CARE Poland.

Не так давно ми ще намагалися дістати стільці та парти, а сьогодні учні проводять STEM-експерименти, вчаться в обладнаних комп’ютерних класах, мають бібліотеки з тисячами книжок у кожній та проходять профорієнтацію в польських та міжнародних компаніях.

Отримали широку експертизу з підтримки ментального здоров’я дітей та батьків. Взяли участь у дослідженні добробуту дітей і підлітків у Польщі на замовлення міжнародних гуманітарних гігантів: UNICEF, SCI, Plan International.

Стали частиною важливого проєкту Solve Project з Лабораторією з питань психічного здоров’я молоді Департаменту психології Гарвардського університету. Втілили проєкт «Я пізнаю себе» з арт-терапії та рухливих занять для покращення емоційного стану та спілкування дітей і батьків.

Про школу дізналися вдома й у світі. Наприклад, фільм «Power of Women: The Changemakers», у якому висвітлено історію «Першої української школи» в Польщі, виграв премію Emmy, аналог Оскару у світі телебачення. Приймали в школі голлівудську зірку, індійську актрису, співачку та продюсерку – Пріянку Чопру, посла України в Польщі, представників української влади, консулів, британського інфлюенсера Габріеля Кларка, виконавців гурту «Антитіла».

Відкрили простори позашкільного розвитку дітей різних напрямів: технічний, творчий, навчальний, спортивний та музичний», – розповідає Вікторія Гнап, президентка благодійної фундації «Незламна Україна», ідеологиня проєкту «Перша українська школа».

«Перша українська школа» вже в Києві

Тепер з 1 вересня 2024 року «Перша українська школа» відкриває свої двері в Києві.

Влітку 2024 року команда освітян приймає рішення виходити за межі Польщі та відкрити освітній заклад в історичному серці Києва, майже на схилах Дніпра, біля величної Лаври.

Війна розділила багато українських сімей, змусивши їх покинути свої домівки. Однак, попри всі труднощі, батьки прагнуть повернутися в Україну, щоб бути ближче до рідних людей та відновити своє життя.

Батьки дітей, які планують повертатися з Польщі додому, хочуть продовжити навчання в «Першій українській школі». Також в межах країни є багато внутрішньо переміщених осіб, які прагнуть отримати якісну та безпечну освіту для своїх дітей.

Нестабільна ситуація в країні, пошкодження шкіл та перебої з електропостачанням ускладнюють навчання. На жаль, не всі державні школи завжди можуть надати безперебійність навчального процесу: тепло, світло та бомбосховище. Саме тому все більше сімей обирають приватні школи, щоб забезпечити своїм дітям комфортні умови на шляху до отримання знань.

«Київський приватний ліцей «Перша українська школа» – це школа повного дня офлайн з 8:00 до 17:00 для початкових класів (1–4 класи). Ліцензований сучасний заклад освіти з висококваліфікованими викладачами, що знаються на програмах НУШ, Інтелект та європейських підходах до навчання. Ключовий пріоритет – психологічний комфорт учнів та їх особистісний розвиток.

Особливості школи – ухил на STEM компонент, математику та англійську мову.

Класи розраховані на 16 дітей. У школі є все необхідне для безпечного та комфортного навчання: надійне, обладнане бомбосховище, зручні, світлі кабінети з необхідним інвентарем та сучасними девайсами, гігієнічні кімнати, безперебійне тепло та електропостачання (Starlink). На території школи є спортивний та ігровий майданчики, багато зелені та простору.

У закладі «Перша українська школа» особливу увагу приділяють ментальному комфорту учнів: увесь колектив має спеціальну підготовку з реагування на загрози та екстрені ситуації; впроваджено програми протидії дитячому насиллю та булінгу. Також учні та батьки можуть отримати консультацію психолога.

«Ми прагнемо, щоб наші школи були не просто місцем для навчання, а справжнім домом для дітей. Тому ми створили різноманітні гуртки та секції, де кожен може знайти заняття до душі. Від шахів до театрального гуртка – у нас є все, щоб зробити дитинство наших учнів яскравим і незабутнім», – говорить директорка школи Кучеренко Тетяна.

Вступ у «Першу українську школу»

Триває вступна кампанія на 2024/25 навчальний рік. Команда школи розробила зручний алгоритм вступу:

  •  реєстрація на персональні зустрічі та знайомство зі школою;
  • вибір зручної дати та часу для візиту в школу та персональної консультації;
  • внесення передоплати;
  • подача документів, оплата навчання та підписання договору.

«Перша українська школа» – це не просто стіни та парти, це більше, ніж навчальний заклад. Ми вклали частинку своєї душі для того, щоб діти відчували себе в безпеці, розвивали таланти та готувалися до щасливого, успішного майбутнього. Завдяки спільним зусиллям ми створили унікальну модель освіти, яка надихає та об’єднує.

Шановні батьки, приєднуйтесь до нас! Разом ми створимо міцний фундамент для успіху та розвитку ваших дітей!» – упевнена Вікторія Гнап.

Контактна інформація школи: м. Київ, вул. Лаврська, 16.

Залишити відповідь