Завдання на День захисників та захисниць України

Проєкт ” Розвиток дитини “пропонує вчителям початкових класів, вихователям дитсадків та батькам цікаві завдання до Дня захисників і захисниць України, який відзначатимуть 1 жовтня .

Працюючи над завданнями, діти розвиватимуть образне мислення й уяву, потренують навички письма, розмальовування, математичних обчислень, розвиватимуть комунікативні навички.

Під час виконання завдань у дитини формується емоційно ціннісний компонент громадянської культури особистості, поглиблюються знання про сучасність та минуле нашого народу.

Також робота над завданнями сприятиме розвитку уваги, аналітичного мислення, дрібної моторики, вихованню патріотичних почуттів та поваги до захисників та захисниць.

День Українського козацтва: лабіринт, розмальовка, малювання по клітинках. Це цікаве завдання для дітей старшого дошкільного віку (5–6 років) та учнів і учениць 1 та 2 класу, яке спрямоване на розвиток уваги, зорового сприйняття, зорово-моторної координації й графомоторних навичок, оформлене в тематиці козацтва.

Козак Мамай: розмальовка для дітей. Це яскрава  розмальовка для дошкільників та молодших школярів. На аркуші зображено козака з чуприною та вусами, який грає на кобзі. Робота з мальовкою поглибить знання дитини про Україну, символіку українців та буде корисною для розвитку моторики рук, зорово-моторної координації, точності рухів при малюванні.

Відзначаємо День Українського козацтва: аплікація вітрильного човна. Козацька чайка. Це цікава аплікація – саморобка з паперу з елементами об’ємних фрагментів. Матеріал містить корисну інформацію про козацький бойовий човен і шаблони для виготовлення аплікації.

Листівка-оберіг для захисника й захисниці України: шаблони для виготовлення. Це завдання для дітей молодшого шкільного віку (1–4 класи), яке допоможе створити барвисту листівку власноруч. Таку листівку можна подарувати захиснику чи захисниці і таким чином вшанувати їх та привітати зі святом. Матеріал містить шаблони для створення листівки у форматі книжки-розгортки із 6 сторінок.

Розмальовка до Дня українського козацтва. Це яскрава розмальовка для дітей для відзначення тематичних днів, пов’язаних із козацтвом та українськими воїнами-захисниками. На аркуші зображений силует воїна-козака з характерною чуприною, якого дитині пропонується розмалювати. Також матеріал містить фрагмент української народної пісні «Козацькому роду нема переводу!».

Створюємо листівку до Дня захисників і захисниць України. Це завдання містить шаблон для створення листівки до Дня захисників і захисниць України. До нього входять малюнок і приблизний текст привітання, який дитина зможе доповнити за власними вподобаннями.

Зустріч із бібліотекаркою: День захисників і захисниць України. Це завдання сприятиме формуванню громадянської компетентності, уміння розуміти значущість свята. Дітям пропонується пригадати та записати національне гасло, порозмірковувати над тими рисами характеру, які притаманні захисникам та захисницям, обґрунтувати свою думку.

Списування тексту про героїв-захисників України.  Завдання спрямоване на формування національної свідомості, патріотичних почуттів, мовленнєвої компетентності, орфографічної пильності при списуванні тексту з друкованого зразка, удосконалення вміння перевіряти правильність написаних слів.

Складаємо словесний портрет захисника та захисниці. Це завдання спрямоване на формування мовленнєвої компетентності дітей молодшого шкільного віку, удосконалення вміння розрізняти частини мови, розгадувати мовні головоломки. Дитині необхідно знайти у філворді 15 слів, які характеризують захисників та захисниць нашої держави.

День захисників і захисниць України: «Козацькі забави». Це  завдання сприятиме формуванню громадянської компетентності, уміння закріпити цінності патріотизму, активної громадянської позиції. Діти визначать кількість осіб в одній команді, напишуть подяку свої друзям, виконають дію з іменованими числами та дізнаються, як називається польова козацька страва.

День захисника/захисниці України: свято в школі. Це завдання сприятиме формуванню громадянської компетентності, уміння ранжувати цінності та обґрунтовувати свій вибір. Виконуючи завдання, дитина формуватиме ціннісні орієнтири та громадянську самосвідомість.

Списування тексту про День захисників та захисниць. Завдання  пропонує списати текст про День захисників та захисниць України. Після списування дитині потрібно підкреслити слова з орфограмами. Завдання можна використовувати як діагностувальну роботу.

День захисника/захисниці України. Це завдання пропонує обчислити математичний вираз та довідатися, яку суму зібрала громада на доброчинному ярмарку. Наступна частина завдання полягає в тому, що дитина пише подяку захисникам. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме не лише увагу й математичне мислення, а й почуття відповідальності перед тими, хто захищає нашу Батьківщину.

Залишити відповідь